Ebben a blog posztban egy könnyű és ízletes keksz receptet osztok meg veletek.
A pisztácia tökmaggal, az áfonya pl. szárított sárgabarackkal is helyettesíthető.
HOZZÁVALÓK:
400 gr búzafinomliszt
180 gr finomszemcséjű kristálycukor
100 gr pisztácia (nem sózott, nem pörkölt!)
100 gr szárított áfonya
140 gr szójatej
6 gr sütőpor
csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
A hozzávalókat jól összegyúrjuk. Géppel és kézzel is dolgozhatunk. Amikor a tészta szépen összeállt, egy rudat formázunk belőle. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Amíg a sütő melegszik, a rudat betesszük a hűtőbe.
Fontos hogy ténylegesen 200 fokon legyen a hőmérséklet, ennél a receptnél érdemes maghőmérőt használni. A tésztát egy szilikonos sütőpapírra helyezzük és ca. 25 percig sütjük. Miután kész, a sütőlapon szobahőmérsékleten engedjük teljesen kihűlni. Ez eltarthat 1 órát.
Felvágjuk 1-2 cm széles darabokra. Célszerű a recés kenyérvágót használni. A kis kekszeket helyezzük ismét szilikonos sütőpapírra és 200 fokon süssük további 8-10 percig.
És kész is vagyunk. Sütés után ca. 15 perccel már fogyasztható is. Nálunk azonnal elfogy, de ha nálatok mégis maradna, kekszes dobozban, száraz hűvös helyen hetekig tárolható.
Lekvárral, kompóttal is finom, de magában egy pohár tej vagy kávé - tea mellé is isteni.
Jó étvágyat!
Neri
Comments