top of page
  • Szerző képeWS

Crème brûlée

VANÍLIÁS, BAZSALIKOMOS. SZEMÉLYES KEDVENCEM!




HOZZÁVALÓK

250 gr tejszín

50 gr kristálycukor

1 db vanília rúd

10 db friss bazsalikom levél

65 gr tojássárgája



ELKÉSZÍTÉS

A tejszínt és a kristálycukrot felforraljuk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a picire felvágott bazsalikom leveleket és a vaníliát. Ha nem ismered a vanília rúd felhasználását, íme egy kis segítség: a rudat egy éles késsel hosszában ketté vágod és egy kanállal óvatosan kikaparod a magokat. A rudat is nyugodtan bele teheted a tejszínbe. Az ízesített tejszínt fóliával lefedjük és hagyjuk kihűlni. Amikor teljesen kihűlt, leszűrjük.


Ismét felforraljuk, levesszük a tűzről. Miközben egy botmixerrel elkezdjük keverni, a tojássárgáját hozzáöntjük. MEGJEGYZÉS: a sárgáját érdemes előre egy villával átkeverni, hogy szépen lassan tudjuk a tejszínbe csurgatni miközben a botmixerrel keverjük. Picit habos lesz a folyadék, ezért (és a tojás miatt is) ismét átszűrjük.


Hőálló kis tálkába töltjük. A tálkákat egy sütőlapra helyezzük, a sütőlapra ca. 1 cm magasan vizet öntünk.


SÜTÉS: 100 fokon, ca. 25-35 perc (függ a porciók méretétől)


FONTOS: kihűlés után (hűtőben is tárolhatjuk) barna cukrot teszünk a tetejére és egy "kézi sárkánnyal" picit megégetjük a cukrot.


Jó étvágyat kívánok!

Neri

688 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page