• NERI

Gluténmentes zabpelyhes keksz

Egyszerűen és gyorsan!



HOZZÁVALÓK

75 gr zabpehelyliszt

25 gr kókuszreszelék

25 gr érett banán (pépesített) vagy almapüré

1 tojás sárgája

1 késhegynyi vanília őrlemény

25 gr puha vaj

20 gr porcukor


EXTRA: zabpehely ill. mogyoró, mandula, tökmag. Ízlés szerint a kis kekszeket, sütés előtt bele lehet forgatni.

A tojás sárgáját a porcukorral elkeverjük, hozzá adjuk a banánt, a vanília őrleményt, a vajat és végül a zabpehely lisztet és a kókusz reszeléket.


Golyókat formázunk (én általában 12 gr-os kis golyókat szoktam kimérni). Hogy ne ragadjon a tenyerünkbe, "a legjobbakkal is előfordul", a formázás előtt picit vizezzük be a kezünket. A kekszeket sütőpapírra helyezzük, két ujjal enyhén lelapítjuk. Sütés előtt beleforgathatjuk bármilyen általunk kedvelt magokba ill. zabpehelybe.

Sütés után hagyjuk kihűlni. Azoknak akik kibírják hogy nem eszik meg azonnal, íme egy apró tipp: felolvasztott csokit rácsurgatva még finomabb.

MEGJEGYZÉS: nálunk a leggyorsabban a szárított almás verzió fogy el. Férjem kérésére néha nem forgatom zabpehelybe, hanem a kis golyók tetejére szárított almát teszek, sőt van hogy a banán helyett almapürét teszek bele. Kíváncsian várom Nektek hogy ízlik!

Jó étvágyat!

Neri


48 megtekintés