Kakaóbab Tuile

EGYSZERŰ ÉS MUTATÓS!





HOZZÁVALÓK

90 gr vaj

2 ek tej

100 gr porcukor

30 gr búza finomliszt

10 gr kakaópor (én Valrhona terméket használok)

25 gr kakaóbab őrlemény



ELKÉSZÍTÉS

A vajat és a tejet együtt felmelegítjük, nem forraljuk! Miután felforrt, minden további alapanyagot hozzáadunk, jól elkeverjük.


Sütőlapra sütőpapírt helyezünk, mokkás kalállal kis gombócokat formázunk. FIGYELEM, a tuile nagyon terül, hagyjunk bőven helyet a gombócok között.


180 fokon 6-8 percig sütjük. A nagyobb adagot 8 percig. A sütőből kivéve azonnal hideg felületre tesszük a papírt, így képződik a szitás textúra.


Aki ultra csokisan szereti, íme egy tipp: a kihűlt tuile-t olvasztott csokiba lehet mártani. Tartelette díszítésként is gyönyörű!



742 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése