EGYSZERŰ ÉS MUTATÓS!
HOZZÁVALÓK
90 gr vaj
2 ek tej
100 gr porcukor
30 gr búza finomliszt
10 gr kakaópor (én Valrhona terméket használok)
25 gr kakaóbab őrlemény
ELKÉSZÍTÉS
A vajat és a tejet együtt felmelegítjük, nem forraljuk! Miután felforrt, minden további alapanyagot hozzáadunk, jól elkeverjük.
Sütőlapra sütőpapírt helyezünk, mokkás kalállal kis gombócokat formázunk. FIGYELEM, a tuile nagyon terül, hagyjunk bőven helyet a gombócok között.
180 fokon 6-8 percig sütjük. A nagyobb adagot 8 percig. A sütőből kivéve azonnal hideg felületre tesszük a papírt, így képződik a szitás textúra.
Aki ultra csokisan szereti, íme egy tipp: a kihűlt tuile-t olvasztott csokiba lehet mártani. Tartelette díszítésként is gyönyörű!
Comments