Aki volt már nálam KOVÁSZ és FRANCIA KENYEREK WORKSHOPON, kóstolta a kedvenc kenyeremet: kandírozott gyömbéres baguette.
Ebben a posztban megosztom veletek, én hogyan készítem el itthon. Tudom üzletekben is kapható, de én a szirupot is megtartom amiben főzöm. Nagyon egyszerű és hasznos kis "orvosság".
A friss gyömbért pucoljuk meg. Pici kockákra vágjuk fel. Egy edénybe tegyük bele. Most jön a legkomplikáltabb rész. Csak vicceltem. Szóval. Az edényt, benne a gyömbérrel tegyük egy mérlegre. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy teljesen elfedje a gyömbér kockákat. A hozzáadott víz mennyiségét azért mérjük le, mert ennyi kristálycukrot kell hozzáadni.
Tegyünk fedőt az edényre és a legalacsonyabb fokon kezdjük el főzni. Mennyiségtől függ, ez akár 1 óra is lehet. Aki legelső alkalommal készíti, kérlek figyeljétek néha a vizet, nehogy teljesen elpárologjon és odaégjen.
Amikor megpuhult, leszűrjük. A kis kockákat egy sütőpapíron hagyjuk "kiszáradni", aki nem szeretne várni, sütőbe 50 fokra - légkeveréssel - is beteheti. Száradás után kristálycukorba forgatjuk és fogyasztható.
A leszűrt szirupot itthon üvegekben tárolom a hűtőben, minden nap 1 kiskanál jót tesz az egészségnek. Amikor beteg valaki a családomból, napi 3-4 kiskanállal adok nekik, teába is nagyon finom!
Ízlés szerint főzés közben gyógy- és fűszernövényeket is bele főzhettek.
Jó egészséget kívánok Mindenkinek! Neri
Nerikém, ez a gyömbér szuper
Én elég sokat használom
Továbbra is vigyázz magadra
Én meg sütögetek
Csináltam gyökérkenyeret, kiflit
Használom a szárított kovászt
Ma császárzsömlével kisérletezek