top of page

RÉPATORTA

Szerző képe: WSWS

Frissítve: 2020. ápr. 18.




Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető finom húsvéti torta.


Torta alap hozzávalók:

3 db tojás

200 gr cukor

140 gr búza finomliszt

1 csipet só

100 gr szőlőmagolaj

80 gr finoman pörkölt dió darálva, aki darabosan szereti, durvára törve is bele lehet tenni a tésztába (Extra diót tegyünk félre, a díszítéshez, de ez opcionális)

200 gr reszelt répa

1-2 kanál frissen facsart, szűrt citromlé. Ezt a reszelt répával keverjük össze.

80 gr ananász (szárított, de grillezett is lehet, isteni extra finom ízt ad majd a tortának!)

ízlés szerint egy kis Quatre-épices (fehérbors, szárított gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg)

Sokan nem szeretik a kókuszt, akinek viszont nem lehet elég kókuszos, a tésztába is tehet 30 gr reszeléket.






Krém hozzávalók:

130 gr vaj

130 gr porcukor

200 gr Philadelphia (nem light)

opcionális:

80 gr ananász pürésítve

30 gr kókuszreszelék



Torta alap elkészítése:

Tojás a cukorral elkever, liszt, só, olaj, dióreszelék, ananász, répa és fűszerek szintén belekver. Kivajazott tortartaformában 30 percig sütjük 180 fokon, légkeveréssel. Sütés után a formában hagyjuk kihűlni.


Krém elkészítése:

A vaj legyen szobahőmérsékletű. A porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a Philadelphiát és ízlés szerint az ananász pürét és a kókuszreszeléket. 15 percre hűtőbe tesszük.





A tortát miután teljesen kihűlt, a krémmel vagy teljesen bevonjuk, vagy tetszés szerint csak a tetején dekocsővel díszítjük.




Kíváncsian várom nektek hogy ízlik és melyik verziót készítitek el. Küldjetek majd fotót!

Jó étvágyat! 




1332 megtekintés3 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

MINDEN AMI CSOKI

SOUFFLÉ VANILLE

3 comentarios


Miklós Szénási
Miklós Szénási
21 abr 2020

Csak a képen lévő tészta lazábbnak tűnik, nekem még ennél is tömörebb lett.


Me gusta

Miembro desconocido
21 abr 2020

Kedves Miklós, köszönöm szépen a kérdésedet! Nem maradt ki a receptből sütőpor. A tészta alapból sűrű, tömény. Örülök hogy ízlik!

Me gusta

Miklós Szénási
Miklós Szénási
21 abr 2020

Merő véletlenségből nem maradt le a receptből a sütőpor? Nagyon ízletes lett a tészta, de szinte teljesen tömör...

Me gusta
bottom of page