"CITROMOS" TORTA ALAP
Frissítve: 2020. márc. 22.
Pihe puha, de mégis formatartó piskóta-torta alap, gyümölcs- és citromtortához.

HOZZÁVALÓK: 150 gr puha vaj 150 gr kristálycukor 3 db tojás 150 gr búza finomliszt 7 gr sütőpor 2 gr só 2 db citromhéj reszelve opcionális 2 db citrom facsarva, leve szűrve

ELKÉSZÍTÉS: A vajat a cukorral elkeverjük, géppel dolgozzunk. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, csomómentesen beledolgozzuk. Liszt, sütőpor, só két részletben szintén hozzáad, elkever. Ezt már kézi habverővel tudjuk végezni. A citromhéj opcionális, aki szeretné, most adjuk hozzá.

Vékonyan vajazott és vékonyan lisztezett formába töltjük a tésztát, légkeveréses sütőben 170 fokon 20 percig sütjük. Még forrón, miután kivesszük a sütőből, a citrom levével egyenletesem meglocsoljuk. Ajánlom a biberon használatát, így kontrollálható locsoláskor a mennyiség.

Tetszés szerint, citrom vagy más krémmel betöltjük és szervírozzuk. Én nagyon szeretem a citromkrémet házi crème fraîche-el kombinálni, lágyabb ízt kapunk és nagyon jól passzol a piskóta állagához.

Természetesen minden más süteményhez tökéletes, mint pl. gyümölcstortához.


Jó étvágyat!