CITROMKRÉM - KLASSZIKUS FRANCIA RECEPT

HOZZÁVALÓK
160 gr kristálycukor
3 db M méretű tojás
145 gr citrom kifacsart, szűrt leve
180 gr vaj
ELÉKSZÍTÉS
Egy hőálló tálba a vaj kivételével kimérünk minden alapanyagot. Egy edénybe teszünk ca. 2 ujj magasságig vizet. A tálat tegyük az edény tetejére. Fontos megjegyzés: a tál alja ne érjen bele a vízbe, vízgőzzel fogjuk melegíteni a krémet. Lassan, alacsony hőfokról indulva, kezdjük el forralni az edényben lévő vizet.
Folyamatos keverés mellett, 80 fokig melegítjük a krémet (nem géppel keverjük!). Maghőmérővel ellenőrizzük a hőfokot. Amikor elértük a megfelelő hőfokot, levesszük az edényről a tálat, mikroszűrőn leszűrjük a krémet és a vajat azonnal beledolgozzuk. A krém melegen folyékony, ez normális!
Fóliával lefedve (a fólia érintkezzen a krém felületével) hűtőbe tesszük 2-3 órára. A vaj teljesen hűljön vissza, utána lesz szép krémes az állaga.
Hűtőben tárolva 1 hétig eláll.
Jó étvágyat kívánok!
Neri
Comments