top of page
Szerző képeWS

GRAPEFRUIT TUILE

Feldob minden desszertet és könnyű elkészíteni!





Ez a blog bejegyzés a TUILE-ről és nem a créme brulée-ről szól. Csüggedésre viszont nincsen ok, a következő posztom a créme brulée-ről, pontosabban a bazsalikomos créme brulée-ről fog szólni. De most kanyarodjunk vissza ehhez az isteni finom ropogós kis finomsághoz.



HOZZÁVALÓK:

60 gr puha vaj

150 gr átszitált porcukor

2 gr só (én Guérande szürke sót szoktam használni)

30 gr lime kifacsart, szűrt leve

30 gr grapefruit kifacsart, szűrt leve

40 gr búza finomliszt



ELKÉSZÍTÉS:

A vajat és a porcukrot jól kikeverjük, hozzáadjuk a sót és a szűrt leveket, végezetül a lisztet. Csomómentesre keverjük el! Szobahőmérsékleten 1 órát hagyjuk pihenni.


160 fokra előmelegítjük a sütőt (légkeverés).


Tálcára sütőpapírt helyezünk és a tésztából mokkás kanálnyi mennyiségű kis adagokat teszünk. Nem szükséges elkenni a papíron, a tuile el fog terülni. A kis adagok között hagyjunk 3-4 cm helyet, hogy a tallérok ne érjenek össze sütés közben.


10 percig sütjük, tálcán hagyjuk kihűlni.



437 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Kommentare


bottom of page