Feldob minden desszertet és könnyű elkészíteni!
Ez a blog bejegyzés a TUILE-ről és nem a créme brulée-ről szól. Csüggedésre viszont nincsen ok, a következő posztom a créme brulée-ről, pontosabban a bazsalikomos créme brulée-ről fog szólni. De most kanyarodjunk vissza ehhez az isteni finom ropogós kis finomsághoz.
HOZZÁVALÓK:
60 gr puha vaj
150 gr átszitált porcukor
2 gr só (én Guérande szürke sót szoktam használni)
30 gr lime kifacsart, szűrt leve
30 gr grapefruit kifacsart, szűrt leve
40 gr búza finomliszt
ELKÉSZÍTÉS:
A vajat és a porcukrot jól kikeverjük, hozzáadjuk a sót és a szűrt leveket, végezetül a lisztet. Csomómentesre keverjük el! Szobahőmérsékleten 1 órát hagyjuk pihenni.
160 fokra előmelegítjük a sütőt (légkeverés).
Tálcára sütőpapírt helyezünk és a tésztából mokkás kanálnyi mennyiségű kis adagokat teszünk. Nem szükséges elkenni a papíron, a tuile el fog terülni. A kis adagok között hagyjunk 3-4 cm helyet, hogy a tallérok ne érjenek össze sütés közben.
10 percig sütjük, tálcán hagyjuk kihűlni.
Kommentare