• NERI

Madeleine teasüti




Ebben a posztban megosztom veletek az egyik kedvenc teasütim receptjét. Könnyen elkészíthető, gyerekek kedvence. Tapasztalatból mondom, a NYÁRI GYERKŐC CUKRÁSZ TÁBOROKBAN nagy sikert tud magának ez az aprócska finomság.



HOZZÁVALÓK:

200 gr vaj

60 gr tej

3 darab egész tojás

200 gr búza finomliszt

110 gr kristálycukor

10 gr sütőpor



ELKÉSZÍTÉS:

A vajat a tejjel egy edényben felmelegítjük. Figyeljünk, hogy ne forrjon fel, a legalacsonyabb hőfokot állítsuk be. Egy krémes de enyhén folyékony állagot kell kapjunk. Miután felolvadt, pár percre félre teszik. A tojásokat jól elkeverjük. A tojások szobahőmérsékletűek legyenek!




A cukrot, a sütőport és a lisztet egy tálba kimérjük és kis adagokban hozzákeverjük a tojásokhoz. Mint mindig itt is figyeljünk hogy csomómentes tésztát kapjuk. Végezetül a vajat is bele dolgozzuk. Hogy ne tartson túl sokáig, itt megosztok veletek egy tippet.



Amikor zsiradékot keverünk bele egy tésztába, krémbe... az edény közepén kezdjétek el keverni. (Kérlek, ne gépet használjatok, teljesen fölösleges és csak szétcsapjátok a tésztát.) Igen látványos, a zsiradék folyamatosan eloszlik és kevesebb mint 1 perc alatt kész is vagytok.





Ha ízesíteni szeretnétek a madeleinet, természetesen lehetséges.

CSOKIS: a liszt mennyiségének 10% -át kakaóporral helyettesítsétek

MÁLNÁS: a receptet nem kell megváltoztatni, liofilizált málnát porítva adjatok hozzá a kész tésztához




A kész tésztákat habzsákba tesszük.



Akinek nincsen habzsákja, ne búsuljon, bármilyen kis műanyag tasak vagy uzsi zacskó is tökéletes. De kanállal is be lehet tölteni a tésztát a formákba. Zacskóban, habzsákban a tárolása könnyebb.




A tésztát színezni is lehet. Ételszínezékkel vagy a fotón látható madeleine esetében matcha porral. A tésztát kivajazott madeleine formába töltjük és 180 fokon, légkeveréssel 10 percig sütjük.




Jó étvágyat! Neri



649 megtekintés