top of page
  • Szerző képeWS

RÉPATORTA

Frissítve: 2020. ápr. 18.




Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető finom húsvéti torta.


Torta alap hozzávalók:

3 db tojás

200 gr cukor

140 gr búza finomliszt

1 csipet só

100 gr szőlőmagolaj

80 gr finoman pörkölt dió darálva, aki darabosan szereti, durvára törve is bele lehet tenni a tésztába (Extra diót tegyünk félre, a díszítéshez, de ez opcionális)

200 gr reszelt répa

1-2 kanál frissen facsart, szűrt citromlé. Ezt a reszelt répával keverjük össze.

80 gr ananász (szárított, de grillezett is lehet, isteni extra finom ízt ad majd a tortának!)

ízlés szerint egy kis Quatre-épices (fehérbors, szárított gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg)

Sokan nem szeretik a kókuszt, akinek viszont nem lehet elég kókuszos, a tésztába is tehet 30 gr reszeléket.






Krém hozzávalók:

130 gr vaj

130 gr porcukor

200 gr Philadelphia (nem light)

opcionális:

80 gr ananász pürésítve

30 gr kókuszreszelék



Torta alap elkészítése:

Tojás a cukorral elkever, liszt, só, olaj, dióreszelék, ananász, répa és fűszerek szintén belekver. Kivajazott tortartaformában 30 percig sütjük 180 fokon, légkeveréssel. Sütés után a formában hagyjuk kihűlni.


Krém elkészítése:

A vaj legyen szobahőmérsékletű. A porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a Philadelphiát és ízlés szerint az ananász pürét és a kókuszreszeléket. 15 percre hűtőbe tesszük.





A tortát miután teljesen kihűlt, a krémmel vagy teljesen bevonjuk, vagy tetszés szerint csak a tetején dekocsővel díszítjük.




Kíváncsian várom nektek hogy ízlik és melyik verziót készítitek el. Küldjetek majd fotót!

Jó étvágyat! 




1 299 megtekintés3 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page