Sós, tört csokis keksz
Frissítve: 2019. nov. 19.

Hozzávalók:
200g étcsoki (70 % Valrhona) 125g puha vaj 150g kristály cukor 100g nád vagy kókuszvirág cukor (én az utóbbit használtam, aki nem szereti a karamellás ízét, a nádcukor is tökéletes) 2 db M méretű tojás 130g búza finomliszt 30 gr Valrhona 100% kakaópor (pont elfogyott amikor neki álltam, így rögtönözve Valrhona kakaóbab őrleményt ledaráltam és ez került bele) 7 gr sütőpor csipet só (Fleur de sel)
Gőz fölött olvasszuk fel a csokit, tegyük bele a vajat. Egy szeparált edényben, habosítsuk ki a tojásokat a cukorral. Ez pár percet is igénybe vehet. Adjuk hozzá a csoki-vaj részt és jól keverjük át géppel. Végezetül adjuk hozzá a fennmaradó összes száraz hozzávalót.
Kanállal vagy habzsákkal formázzunk kis adagokat a sütőpapírra. A kekszek között hagyjunk bőven helyet, mert sütés közben terül! Sütés előtt mindegyik sütire szórunk egy kis tengeri sót.
Ez a mennyiség ca. 3 átlagos méretű sütőlapra elég. Szilikonos sütőpapíron sütjük a kekszeket, 170 fokon. 10-12 percig. Sütés után hagyjuk a sütőpapíron kihűlni.
Jó étvágyat! Neri