top of page
  • Szerző képeWS

SAJTTORTA




Egyszerű, gyorsan elkészíthető, különféle gyümölcsökkel variálható.

Garantáltan a család kedvence lesz!



HOZZÁVALÓK


Krém:

645 gr Philadelphia krémsajt (nem light!)

150 gr kristálycukor

110 gr 35%-os tejszín

30 ml frissen facsart, szűrt narancslé

10 ml frissen facsart, szűrt citromlé

100 gr (kb. 2 db) tojás

1 db vanília rúd (opcionális)


Keksz alap:

500 gr vajas illetve háztartási keksz, bármilyet az ízlésednek megfelelőt vásárolhatsz.

250 gr vaj

100 gr nádcukor


Egy kis extra:

Gyümölcsök, ízlés szerint. Illetve a torta gyümik nélkül is elkészíthető! Én ebben az esetben szoktam pl. a vanília rudat a krémbe keverni. Önmagában is isteni finom!





ELKÉSZÍTÉS:

A torta alaphoz a kekszet finomra ledaráljuk. A szobahőmérsékletű vajat (ügyelj arra, hogy semmiképpen ne legyen folyós a vaj) és a cukrot hozzákeverjük. Dolgozhatunk kézzel, ill. amennyiben van nagyobb darálód, a vajat és a cukrot már darálás közben hozzáadhatod. Az alapot a tortaformába helyezzük, kanál vagy spatula segítségével egyenletes felületet képezünk, lásd a fotón. Hűtőbe tesszük, míg a krémet elkészítjük.


A sajtkrémet és a cukrot krémesre keverjük, figyelem, ha géppel dolgozol, lassú fokozaton! A tojásokat egyenként, teljesen beledolgozzuk. Végezetül a tejszínt, narancs- és citromlevet is belekeverjük.


A krémet a torta alapra egyenletesen ráöntjük. 140 fokon 20-25 percig sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni, a sütő ajtaját hagyjuk résnyire nyitva a pára miatt. Miután lehűt, 3-4 órára tegyük hűtőbe, ezután sokkal könnyebben lesz szeletelhető.



Jó étvágyat!




MEGJEGYZÉS: ha széttört a tortád teteje, a sütőben túl magas volt a hőmérséklet! Mindig ügyelj a megfelelő hőfok betartására. Érdemes egy sütő hőmérőre beruházni.


1 044 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page