Egyszerű, gyorsan elkészíthető, különféle gyümölcsökkel variálható.
Garantáltan a család kedvence lesz!
HOZZÁVALÓK
Krém:
645 gr Philadelphia krémsajt (nem light!)
150 gr kristálycukor
110 gr 35%-os tejszín
30 ml frissen facsart, szűrt narancslé
10 ml frissen facsart, szűrt citromlé
100 gr (kb. 2 db) tojás
1 db vanília rúd (opcionális)
Keksz alap:
500 gr vajas illetve háztartási keksz, bármilyet az ízlésednek megfelelőt vásárolhatsz.
250 gr vaj
100 gr nádcukor
Egy kis extra:
Gyümölcsök, ízlés szerint. Illetve a torta gyümik nélkül is elkészíthető! Én ebben az esetben szoktam pl. a vanília rudat a krémbe keverni. Önmagában is isteni finom!
ELKÉSZÍTÉS:
A torta alaphoz a kekszet finomra ledaráljuk. A szobahőmérsékletű vajat (ügyelj arra, hogy semmiképpen ne legyen folyós a vaj) és a cukrot hozzákeverjük. Dolgozhatunk kézzel, ill. amennyiben van nagyobb darálód, a vajat és a cukrot már darálás közben hozzáadhatod. Az alapot a tortaformába helyezzük, kanál vagy spatula segítségével egyenletes felületet képezünk, lásd a fotón. Hűtőbe tesszük, míg a krémet elkészítjük.
A sajtkrémet és a cukrot krémesre keverjük, figyelem, ha géppel dolgozol, lassú fokozaton! A tojásokat egyenként, teljesen beledolgozzuk. Végezetül a tejszínt, narancs- és citromlevet is belekeverjük.
A krémet a torta alapra egyenletesen ráöntjük. 140 fokon 20-25 percig sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni, a sütő ajtaját hagyjuk résnyire nyitva a pára miatt. Miután lehűt, 3-4 órára tegyük hűtőbe, ezután sokkal könnyebben lesz szeletelhető.
Jó étvágyat!
MEGJEGYZÉS: ha széttört a tortád teteje, a sütőben túl magas volt a hőmérséklet! Mindig ügyelj a megfelelő hőfok betartására. Érdemes egy sütő hőmérőre beruházni.
Comentarios