Ez a recept minden alakalomra, szinte minden tortához tökéletes. Könnyen elkészíthető és változatosan ízesíthető. Első alkalommal 2014 márciusában készítettem, azóta picit változtattam a recepten. Fogadjátok szeretettel!
HOZZÁVALÓK:
150 gr tejszín 31 vagy 35%-os
220 gr mogyoró olaj
80 gr napraforgó olaj
5 db tojás
170 gr mogyoró finomra ledarálva
600 gr kristálycukor
5 gr só
14 gr sütőpor
150 gr mangó pürésítve
ELKÉSZÍTÉS:
A tejszínt, az olajokat és a tojásokat egy tálba kimérjük, jól átkeverjük!
A többi hozzávalót egymás után hozzáadjuk. Keverés közben ügyeljünk, hogy a tészta csomómentes legyen.
A sütött melegítsük elő 220 fokra (légkeverés funkció). A tortaformát vastagon vajazzuk ki.
Miután a tortát betettük a sütőbe, vegyük vissza a hőfokot 190 fokra és süssük 20 percig.
A 20 perc elteltével vegyük vissza a hőfokot 150 fokra. Süssük további 45 percig.
Sütés után a formában hagyjuk kihűlni! Aki "olajos" tortát még nem készített, lehet hogy meg fog lepődni. Kívül finom ropogós és forma tartó, szeleteléskor látható belül a puha olajos textúra. Kíváncsian várom Nektek hogyan válik be a recept. Nekem az egyik kedvencem!
MEGJEGYZÉS: a torta hozzávalói variálhatóak. A mogyoró helyett mandulát is használhatunk. Ha a diót kedvelitek, a dió erős íze miatt fele dió - fele mandula legyen az arány. Ez érvényes az olajoknál is. Ki milyen olajat preferál. Viszont figyeljetek az ízek összeállítására. A torta akkor lesz tökéletes, ha a bársonyos, lágy mangó íze érezhető.
APRÓ TIPP: a képen látható torta a fenti mennyiség harmada. A receptben szereplő mennyiség elég egy emeletes tortához! Amennyiben kisebb adagot készítetek, a sütési idő megváltozik. Kicsi adagot 190 fokon 10 percig, utána 150 fokon 25 percig süssétek.
Küldjetek majd fotókat, ki milyen torta készített!
Jó étvágyat kívánok!
Neri
Comments