• NERI

Gyümölcsös torta alap

Frissítve: 2020. ápr 12.


Ez a recept minden alakalomra, szinte minden tortához tökéletes. Könnyen elkészíthető és változatosan ízesíthető. Első alkalommal 2014 márciusában készítettem, azóta picit változtattam a recepten. Fogadjátok szeretettel!



HOZZÁVALÓK:

150 gr tejszín 31 vagy 35%-os

220 gr mogyoró olaj

80 gr napraforgó olaj

5 db tojás


170 gr mogyoró finomra ledarálva

600 gr kristálycukor

5 gr só

14 gr sütőpor

150 gr mangó pürésítve



ELKÉSZÍTÉS:

A tejszínt, az olajokat és a tojásokat egy tálba kimérjük, jól átkeverjük!

A többi hozzávalót egymás után hozzáadjuk. Keverés közben ügyeljünk, hogy a tészta csomómentes legyen.


A sütött melegítsük elő 220 fokra (légkeverés funkció). A tortaformát vastagon vajazzuk ki.

Miután a tortát betettük a sütőbe, vegyük vissza a hőfokot 190 fokra és süssük 20 percig.

A 20 perc elteltével vegyük vissza a hőfokot 150 fokra. Süssük további 45 percig.

Sütés után a formában hagyjuk kihűlni! Aki "olajos" tortát még nem készített, lehet hogy meg fog lepődni. Kívül finom ropogós és forma tartó, szeleteléskor látható belül a puha olajos textúra. Kíváncsian várom Nektek hogyan válik be a recept. Nekem az egyik kedvencem!




MEGJEGYZÉS: a torta hozzávalói variálhatóak. A mogyoró helyett mandulát is használhatunk. Ha a diót kedvelitek, a dió erős íze miatt fele dió - fele mandula legyen az arány. Ez érvényes az olajoknál is. Ki milyen olajat preferál. Viszont figyeljetek az ízek összeállítására. A torta akkor lesz tökéletes, ha a bársonyos, lágy mangó íze érezhető.


APRÓ TIPP: a képen látható torta a fenti mennyiség harmada. A receptben szereplő mennyiség elég egy emeletes tortához! Amennyiben kisebb adagot készítetek, a sütési idő megváltozik. Kicsi adagot 190 fokon 10 percig, utána 150 fokon 25 percig süssétek.


Küldjetek majd fotókat, ki milyen torta készített!


Jó étvágyat kívánok!

Neri





537 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése