Tuile Dentelle


Ma egy új tuile receptet osztok meg veletek. A különlegessége a formája, a variálhatósága és az egyszerűsége. Jól olvastátok, az EGYSZERŰ formázás és kisütés.


Hozzávalók

60 gr tojás fehérje

50 gr porcukor

2 gr só

30 gr vaj

250 gr víz

25 gr búza finomliszt

Elkészítés

A vajat és a vizet felforraljuk. A fehérjét habbá verjük, a porcukrot és a lisztet lassan hozzákeverjük. Miután visszahűlt 55 fokra, a vajat a vízzel hozzáöntjük. Mindent csomómentesre elkeverünk. 1 napot hagyjuk állni a hűtőben. Használta előtt jól átkeverjük!


A tésztát a kiválasztott szilikon sütőformánkra kikenjük. Egy kenőkéssel lehúzzuk a fölösleget. Egy Silpat-ot teszünk a forma tetejére, hogy a tuile egyenletesen tudjon kisülni.


190 fokon 10 perc sütés. A formában hagyjuk kihűlni. Kihűlés után fog megkeményedni.



Ez a kettő forma (fotók) a Pavoni Italia termékei.




538 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése