top of page

Áfonyás pisztáciás keksz

  • Szerző képe: WS
    WS
  • 2020. ápr. 16.
  • 1 perc olvasás

Ebben a blog posztban egy könnyű és ízletes keksz receptet osztok meg veletek.

A pisztácia tökmaggal, az áfonya pl. szárított sárgabarackkal is helyettesíthető.



ree


HOZZÁVALÓK:

400 gr búzafinomliszt

180 gr finomszemcséjű kristálycukor

100 gr pisztácia (nem sózott, nem pörkölt!)

100 gr szárított áfonya

140 gr szójatej

6 gr sütőpor

csipet só


ELKÉSZÍTÉS:

A hozzávalókat jól összegyúrjuk. Géppel és kézzel is dolgozhatunk. Amikor a tészta szépen összeállt, egy rudat formázunk belőle. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Amíg a sütő melegszik, a rudat betesszük a hűtőbe.




ree


Fontos hogy ténylegesen 200 fokon legyen a hőmérséklet, ennél a receptnél érdemes maghőmérőt használni. A tésztát egy szilikonos sütőpapírra helyezzük és ca. 25 percig sütjük. Miután kész, a sütőlapon szobahőmérsékleten engedjük teljesen kihűlni. Ez eltarthat 1 órát.



Felvágjuk 1-2 cm széles darabokra. Célszerű a recés kenyérvágót használni. A kis kekszeket helyezzük ismét szilikonos sütőpapírra és 200 fokon süssük további 8-10 percig.



ree



És kész is vagyunk. Sütés után ca. 15 perccel már fogyasztható is. Nálunk azonnal elfogy, de ha nálatok mégis maradna, kekszes dobozban, száraz hűvös helyen hetekig tárolható.


Lekvárral, kompóttal is finom, de magában egy pohár tej vagy kávé - tea mellé is isteni.




ree


Jó étvágyat!

Neri










Hozzászólások


bottom of page