Sokan kértétek a tojásfehérje alapú receptemet, íme, itt a blogon is megosztom veletek.
HOZZÁVALÓK
100 gr porcukor szitálva 40 gr mandula őrlemény vagy mogyoró- vagy dió őrlemény (ezeket te is elkészítheted, szimplán daráld le óvatosan, nehogy az olaj kicsapódjon!) 60 gr kókuszreszelék (ízlés szerint helyettesíthető ledarált tökmaggal, pisztáciával) 110 gr tojásfehérje 30 gr kristálycukor
ELKÉSZÍTÉS
A fehérjét a porcukorral lassan felverjük, amikor kezd összeállni, hozzáadjuk a kristálycukrot. Kemény habbá verjük!
Spatulával belekeverjük a mandulalisztet és a kókuszreszeléket. Dekor csővel "kakaóscsigát" formázunk, 165 fokon (légkeverés) 15 percig sütjük. Pici macaron formákat is lehet formázni!
BETÖLTÉS, RECEPTEK
A fenti fotón ganache-al illetve praliné krémmel van betöltve. Vanília krémmel is isteni. A vanília krémhez adhatunk tejkaramellát vagy egy mokkás kanál instant espresso-t, de gyümölcspürével (coulis) is nagyszerűen harmonizál.
Bon Appétit ! Neri
Commenti